Výpočet BMI

kg
cm

Výsledky BMI

  • Pod 18,5 Těžká podvýživa
  • Od 16,5 do 18,5 Podváha
  • Od 18,5 do 25 Ideální (zdravá) váha
  • Od 25 do 30 Lehká nadváha
  • Od 30 do 35 Střední nadváha (Obezita 1. stupně)
  • Od 35 do 40 Vyšší nadváha (Obezita 2. stupně)
  • Nad 40 Velmi vysoká nadváha (Obezita 3. stupně)

Máte vysoký výpočet BMI? Vsaďte na přírodní stravu a zhubněte

Trápí vás vaše váha a chcete s ní něco udělat? Pokud ano, je na místě v první řadě změnit jídelníček. Právě ten je základem úspěchu. Než začnete, měla by vám pomoci BMI kalkulačka, díky které zjistíte jak na tom jste a můžete si také stanovit optimální cíle. Potom už stačí pouze změnit své stravovací návyky a vytrvat. A co je nejlepší cestou? Držet se v segmentu kvalitní přírodních potravin. Tedy v segmentu, kde nebudou mít místo polotovary a další jídla, která spíše škodí než pomáhají.

Je váš výpočet BMI vysoký? Potom je třeba začít ovocem a zeleninou

Co patří do kategorie správné a také přírodní stravy? Je to rozhodně ovoce a také zelenina. Důvody jsou zřejmé. Zelenina je vhodná hlavně proto, že má velmi nízkou kalorickou hodnotu a díky tomu dokáže zajistit, že každý další výpočet BMI bude stále menší. Zapomínat dále nelze ani na vysoký obsah vitamínů a minerálů, které prospějí vašemu tělu. Jejich velké množství obsahuje také ovoce, díky kterému je možné dobře vyčistit neboli detoxikovat vaše tělo. A výsledek? Bude lépe fungovat, zrychlí se metabolismus a následně budou moci být tukové zásoby lépe eliminovány.

Index BMI Prime

Poměr vlastního indexu k indexu optimální váhy

  • Pod 0,74 Podvýživa
  • Od 0,74 do 1,00 Ideální váha
  • Nad 1,00 Nadváha, obezita

Když vás trápí vysoké BMI, nezapomínejte ani na zdravou přípravu jídel

Když už jste se rozhodli se svou vahou něco udělat, neměli byste zapomínat také na to, že je na místě snažit se zdravé a přírodní potraviny také správně připravovat. Pokud to neuděláte, může hodnota BMI dokonce růst. Příkladem nevhodné přípravy je určitě smažení, nebo pečení ve velkém množství BMI dokonce růst. Příkladem nevhodné přípravy je určitě smažení, nebo pečení ve velkém množství oleje. Pokud chcete zachovat kvalitu potravin, stejně jako jejich výživové látky a zajistit i optimální množství kalorií, myslete na zdravé formy přípravy. Může jít třeba o klasické vaření, o dušení, nebo přípravu v páře. Alternativně není problém využít pečení v troubě, nebo i grilování. Samozřejmě v tomto případě zcela bez tuku.